۲۶ تجربه نی نی سایتیها برای داشتن غذای مجلسی با مرغ بینقص
مرغ یکی از محبوبترین مواد اولیه برای تهیه غذاهای مجلسی است. تنوع دستور پختها و طعمدهندهها باعث شده تا همیشه بتوان با مرغ، غذایی شیک و خوشمزه برای مهمانها تدارک دید. در این پست، ۲۶ تجربه از کاربران نی نی سایت را جمع آوری کردهایم تا شما هم بتوانید یک غذای مجلسی با مرغ بینقص داشته باشید.

این تجربهها شامل نکات کلیدی در مورد انتخاب مرغ، مزهدار کردن، روش پخت و تزیین هستند. با ما همراه باشید:
- ✳️
انتخاب مرغ:
مرغ تازه با پوست سالم و بدون بوی نامطبوع انتخاب کنید. - ✳️
شستشو:
مرغ را به خوبی بشویید و خشک کنید. - ✳️
بهرهگیری از مرغ کامل:
برای مجالس، مرغ کامل شکمپر گزینه شیکتری است. - ✳️
خواباندن در مواد:
مرغ را حداقل چند ساعت قبل از پخت در مواد مزهدار بخوابانید. - ✳️
مواد مزهدار:
از ترکیباتی مانند پیاز، سیر، زعفران، آبلیمو، روغن زیتون و ادویههای دلخواه استفاده کنید. - ✳️
ماست:
ماست مرغ را نرم و لطیف میکند. - ✳️
زعفران:
زعفران عطر و رنگ بینظیری به مرغ میدهد. - ✳️
آبلیمو:
آبلیمو طعم مرغ را متعادل میکند. - ✳️
سیر:
سیر طعم و عطر قوی و دلپذیری به مرغ میبخشد. - ✳️
پیاز:
پیاز طعم مرغ را بهبود میبخشد و به نرم شدن آن کمک میکند. - ✳️
روش پخت:
روشهای مختلفی برای پخت مرغ وجود دارد: فر، قابلمه، سرخ کردن. - ✳️
پخت در فر:
پخت در فر باعث میشود مرغ به طور یکنواخت پخته شود. - ✳️
پخت در قابلمه:
پخت در قابلمه به مرغ طعم و عطر بیشتری میدهد. - ✳️
سرخ کردن:
سرخ کردن مرغ را ترد و خوشمزه میکند. - ✳️
شعله ملایم:
برای پخت مرغ از شعله ملایم استفاده کنید تا مغز پخت شود. - ✳️
آب پز کردن:
قبل از سرخ کردن، مرغ را کمی آبپز کنید تا کاملا پخته شود. - ✳️
شکمپر کردن:
برای شکمپر کردن مرغ از ترکیباتی مانند برنج، سبزیجات، زرشک و آلو استفاده کنید. - ✳️
تزیین:
تزیین غذا را فراموش نکنید. - ✳️
بهرهگیری از سبزیجات:
دورچین غذا را با سبزیجات تازه تزیین کنید. - ✳️
خلال پسته و بادام:
از خلال پسته و بادام برای تزیین مرغ استفاده کنید. - ✳️
زرشک پلو:
زرشک پلو یک همراه عالی برای مرغ مجلسی است. - ✳️
سالاد:
یک سالاد خوشمزه در کنار مرغ مجلسی، سفره را کامل میکند. - ✳️
ته دیگ:
ته دیگ سیب زمینی یا نان، زینت بخش سفره است. - ✳️
سس:
سرو مرغ با یک سس خوشمزه، طعم آن را دلپذیرتر میکند. - ✳️
انار:
بهرهگیری از دانههای انار در تزیین، جلوهای ویژه به غذا میبخشد. - ✳️
دورچین مرکبات:
بهرهگیری از برشهای پرتقال و نارنگی برای تزیین در فصل پاییز و زمستان بسیار زیباست.
نوش جان!
منتظر نظرات و تجربیات شما هستیم.
غذای مجلسی با مرغ: خلاصه تجربه ها از نی نی سایت (26 نکته)
1. مرغ زعفرانی کلاسیک:
اکثر کاربران نی نی سایت معتقدند مرغ زعفرانی همیشه یک گزینه مطمئن و شیک برای مهمانیهاست. بهترین کار اینه که مرغ رو از شب قبل مزهدار کنید تا طعمش عالی بشه. اضافه کردن کمی آبلیمو تازه یا زعفران دمکرده بیشتر، طعمش رو بینظیر میکنه. بعضیها هم پیشنهاد میدن یه کوچولو شکر به سس مرغ اضافه کنید تا ملس بشه. برای تزیین هم از زرشک و خلال پسته استفاده کنید. میتونید از پیاز داغ فراوون هم استفاده کنید.
2. مرغ شکم پر:
مرغ شکم پر، یه غذای شیک و خاصه که میتونه سفره مهمونی رو خیلی مجلل کنه. مهمترین نکته در مورد مرغ شکم پر، انتخاب مواد داخل شکم مرغه. گردو، کشمش، زرشک، آلو، سبزیجات معطر و ادویههای مختلف، انتخابهای خوبی هستن. بعضی از خانمها داخل شکم مرغ، برنج هم میریزن. برای اینکه مرغ خشک نشه، میتونید زیر پوستش کره بمالید. قبل از پخت، با نخ و سوزن شکم مرغ رو بدوزید تا مواد بیرون نریزه. موقع پخت هم مرتب بهش سس یا کره بزنید تا خوشرنگ بشه. در آخر هم میتونید با خلال بادام، پسته و زرشک تزیینش کنید.
3. خورشت مرغ ناردونی:
خورشت مرغ ناردونی، یه غذای خوشمزه و ترش مزهست که برای مهمونیهای پاییزی و زمستونی خیلی مناسبه. مهمترین نکته در مورد این خورشت، بهرهگیری از انار دون شده تازه و آب انار ترشه. بعضیها هم رب انار رو جایگزین آب انار میکنن. برای اینکه خورشت خوشرنگ بشه، میتونید از کمی رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید. اضافه کردن پیاز داغ فراوون و کمی گردو خرد شده، طعم خورشت رو بینظیر میکنه. موقع پخت حواستون باشه که خورشت ته نگیره. این خورشت رو معمولا با برنج سرو میکنن.
4. رولت مرغ:
رولت مرغ، یه غذای شیک و مدرنه که میتونه یه تنوع خوب برای مهمونیهاتون باشه. برای تهیه رولت مرغ، باید سینه مرغ رو نازک برش بدید و بعد با مواد دلخواه پرش کنید. مواد داخل رولت میتونه شامل گوشت چرخ کرده، قارچ، فلفل دلمهای، پنیر پیتزا و سبزیجات معطر باشه. بعد از پر کردن، رولت رو بپیچید و با نخ ببندید تا موقع پخت باز نشه. رولت رو میتونید هم داخل فر بپزید و هم داخل تابه سرخ کنید. بعد از پخت، نخها رو جدا کنید و رولت رو برش بزنید. تزیین رولت با سس و سبزیجات، ظاهرش رو جذابتر میکنه.
5. ته چین مرغ:
ته چین مرغ، یه غذای اصیل و خوشمزهست که همیشه طرفدار داره. برای تهیه ته چین مرغ، باید برنج رو آبکش کنید و با ماست، تخم مرغ و زعفران مخلوط کنید. مرغ رو هم جداگانه بپزید و ریش ریش کنید. کف قابلمه رو چرب کنید و لایه لایه برنج و مرغ رو داخلش بریزید. روی ته چین رو با زرشک و خلال پسته تزیین کنید. برای اینکه ته چین خوشرنگ بشه، میتونید قبل از گذاشتن در فر، روی اون کمی کره بمالید. حرارت فر باید ملایم باشه تا ته چین نسوزه.
6. جوجه کباب تابه ای مجلسی:
جوجه کباب تابه ای یک انتخاب سریع و خوشمزه برای مهمانی های خودمونی تره. مهمترین نکته طعم دار کردن مرغ هست. از ماست، پیاز، سیر، آبلیمو، روغن زیتون و ادویه های دلخواهتون استفاده کنید و حداقل 2 ساعت قبل از پخت مرغ رو مزه دار کنید. برای اینکه جوجه کباب نرم بشه، میتونید یه قاشق غذاخوری سس مایونز به مواد اضافه کنید. برای جلوگیری از خشک شدن جوجه کباب، از حرارت ملایم استفاده کنید و درب تابه رو ببندید. میتونید در اواخر پخت کمی زعفران دم کرده روی جوجه کباب بریزید. برای تزیین میتونید از گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای کبابی استفاده کنید. اضافه کردن کمی کره در اواخر پخت طعم بهتری بهش میده.
7. خورشت فسنجان با مرغ:
خورشت فسنجان یکی از محبوب ترین خورشت های ایرانیه که با مرغ هم خوشمزه میشه. گردو رو خوب آسیاب کنید تا روغن بندازه و خورشت خوشرنگ بشه. برای ملس شدن خورشت میتونید از رب انار ملس یا شکر استفاده کنید. پیاز رو خوب تفت بدید تا طلایی بشه و طعم خامی نداشته باشه. مرغ رو جداگانه سرخ کنید و بعد به خورشت اضافه کنید. برای جلوگیری از ته گرفتن خورشت، مرتب هم بزنید. خورشت فسنجان باید حسابی جا بیفته تا خوشمزه بشه.
8. مرغ ترش شمالی:
مرغ ترش شمالی یک غذای خوشمزه و متفاوت برای کسانی که طعم های ترش رو دوست دارن. سبزی های معطر نقش مهمی در طعم این غذا دارن. از گشنیز، جعفری، نعناع و خالواش استفاده کنید. گردو رو آسیاب کنید و با سبزی ها تفت بدید. برای ترش شدن غذا از آب نارنج یا آبغوره استفاده کنید. مرغ رو جداگانه سرخ کنید و بعد به خورشت اضافه کنید. این خورشت رو با کته سرو میکنن. اگر دوست دارید طعم شیرین داشته باشه، میتونید کمی شکر اضافه کنید.
9. بریانی مرغ:
بریانی مرغ یک غذای مجلسی و خوشمزه است که از هندوستان به ایران اومده. برنج رو از قبل خیس کنید و بعد آبکش کنید. مرغ رو با ادویه های مخصوص بریانی (مثل زردچوبه، فلفل، دارچین و هل) تفت بدید. کف قابلمه رو چرب کنید و لایه لایه برنج و مرغ رو بریزید. روی بریانی رو با زعفران دم کرده، کشمش و خلال بادام تزیین کنید. برای خوش طعم تر شدن بریانی میتونید از پیاز داغ هم استفاده کنید. بریانی رو با ماست یا سالاد سرو میکنن.
10. دلمه برگ مو با مرغ:
دلمه برگ مو با مرغ یک ایده ی جالب و متفاوت برای یک غذای مجلسیه. برای تهیه مواد داخل دلمه از برنج، مرغ چرخ کرده، پیاز داغ، سبزیجات معطر (مثل شوید، ترخون و جعفری) و ادویه استفاده کنید. برگ موها رو بشویید و داخل آب جوش کمی نرم کنید. مواد دلمه رو داخل برگ موها بپیچید و داخل قابلمه بچینید. برای سس دلمه میتونید از آبلیمو، شکر و رب گوجه فرنگی استفاده کنید. دلمه ها رو با حرارت ملایم بپزید تا کاملا جا بیفتن. این دلمه رو هم گرم و هم سرد میشه سرو کرد.
11. کباب دیگی مرغ:
کباب دیگی مرغ یه انتخاب عالی برای مهمونی های خودمونی و سریع هست. مرغ چرخ کرده رو با پیاز رنده شده، سیر، نمک، فلفل و ادویه های دلخواه مخلوط کنید و خوب ورز بدید. داخل تابه روغن بریزید و کباب ها رو به صورت دایره ای یا بیضی شکل در تابه بچینید. با حرارت ملایم کباب ها رو سرخ کنید تا کاملا پخته بشن. میتونید در اواخر پخت کمی گوجه فرنگی خرد شده هم به کباب ها اضافه کنید. کباب دیگی مرغ رو با نون یا برنج میشه سرو کرد. برای تزیین میتونید از جعفری خرد شده و گوجه فرنگی استفاده کنید.
12. مرغ پرتقالی:
مرغ پرتقالی یک غذای خوشمزه با طعم شیرین و ترشه که برای مهمونی ها مناسبه. مرغ رو با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید و سرخ کنید. آب پرتقال رو بگیرید و با کمی شکر، سرکه بالزامیک و پوست رنده شده پرتقال مخلوط کنید. مرغ های سرخ شده رو داخل سس پرتقال بریزید و با حرارت ملایم بپزید تا سس غلیظ بشه. میتونید از خلال پرتقال هم برای تزیین استفاده کنید. مرغ پرتقالی رو با برنج سرو میکنن. اضافه کردن کمی زنجبیل طعم بی نظیری بهش میده.
13. مرغ سوخاری:
مرغ سوخاری یک غذای فست فودی محبوب هست که میتونید به صورت خانگی هم درست کنید. مرغ رو به قطعات دلخواه برش بزنید و با نمک، فلفل، سیر و ادویه های دلخواه مزه دار کنید. مرغ ها رو اول در آرد سفید، بعد در تخم مرغ زده شده و بعد در پودر سوخاری بغلتونید. در روغن داغ سرخ کنید تا کاملا طلایی بشن. برای اینکه مرغ ها کمتر روغن جذب کنن، قبل از سرخ کردن اون ها رو داخل یخچال بذارید. مرغ سوخاری رو با سیب زمینی سرخ کرده و سس های مختلف سرو میکنن. از پودر سوخاری درشت استفاده کنید تا مرغتون تردتر بشه.
14. کتلت مرغ:
کتلت مرغ یک غذای ساده و خوشمزه است که میتونید برای مهمونی های خودمونی درست کنید. مرغ چرخ کرده رو با پیاز رنده شده، سیب زمینی پخته رنده شده، تخم مرغ، نمک، فلفل و ادویه های دلخواه مخلوط کنید و خوب ورز بدید. داخل تابه روغن بریزید و کتلت ها رو به صورت گرد یا بیضی شکل در تابه سرخ کنید. کتلت مرغ رو با نون یا برنج سرو میکنن. برای تزیین میتونید از گوجه فرنگی و خیارشور استفاده کنید. اضافه کردن کمی جعفری خرد شده طعم بهتری به کتلت میده. اگر مواد کتلت شل بود، میتونید کمی آرد سوخاری اضافه کنید.
15. پلو مخلوط با مرغ:
پلو مخلوط با مرغ یک غذای خوشمزه و مقویه که میتونید برای مهمونی ها درست کنید. برنج رو از قبل خیس کنید و بعد آبکش کنید. مرغ رو با پیاز، سیر، نمک، فلفل و ادویه های دلخواه بپزید و ریش ریش کنید. به دلخواه میتونید از هویج، کشمش، نخود فرنگی و ذرت هم در پلو مخلوط استفاده کنید. کف قابلمه رو چرب کنید و لایه لایه برنج، مرغ و سبزیجات رو داخلش بریزید. روی پلو رو با زعفران دم کرده و کره تزیین کنید. پلو مخلوط رو با سالاد شیرازی یا ماست سرو میکنن.
16. مرغ ناردونی داخل فر:
مرغ ناردونی داخل فر یک روش پخت سالم تر و راحت تره. مرغ رو با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید. داخل شکم مرغ رو با انار دون شده، گردو خرد شده، پیاز داغ و سبزیجات معطر پر کنید. مرغ رو داخل ظرف پیرکس بذارید و روش رو با رب انار، روغن زیتون و کمی آب بپوشونید. ظرف رو با فویل بپوشونید و داخل فر با حرارت ملایم بپزید. در اواخر پخت فویل رو بردارید تا مرغ طلایی بشه. مرغ ناردونی داخل فر رو با برنج سرو میکنن.
17. خوراک مرغ و قارچ:
خوراک مرغ و قارچ یک غذای ساده و خوشمزه است که میتونید برای شام یا ناهار درست کنید. مرغ رو به صورت تکه های کوچک خرد کنید و با پیاز، سیر، نمک، فلفل و زردچوبه تفت بدید. قارچ ها رو ورقه ای خرد کنید و به مرغ اضافه کنید. کمی آب اضافه کنید و اجازه بدید تا مرغ و قارچ کاملا پخته بشن. میتونید از خامه یا شیر هم برای غلیظ تر شدن سس خوراک استفاده کنید. خوراک مرغ و قارچ رو با نون یا برنج سرو میکنن. برای تزیین میتونید از جعفری خرد شده استفاده کنید.
18. تاکو مرغ:
تاکو مرغ یک غذای مکزیکی خوشمزه و پرطرفداره. مرغ پخته شده رو ریش ریش کنید و با پیاز، فلفل دلمه ای، ذرت، لوبیا و ادویه های تاکو تفت بدید. نان تاکو رو گرم کنید و با مواد مرغ، سس سالسا، خامه ترش و آووکادو پر کنید. تاکو مرغ رو به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو میکنن. میتونید از پنیر چدار رنده شده هم برای طعم بهتر تاکو استفاده کنید. تنوع زیادی در مواد میانی تاکو میشه ایجاد کرد. تهیه نان تاکو به صورت خانگی هم امکان پذیره.
19. مرغ ترش با رب انار:
مرغ ترش با رب انار یک گزینه جایگزین برای مرغ ترش شمالی هست. مرغ رو با نمک و فلفل مزه دار کنید و سرخ کنید. پیاز داغ درست کنید و رب انار رو بهش اضافه کنید. مرغ های سرخ شده رو داخل سس رب انار بریزید و با حرارت ملایم بپزید تا سس غلیظ بشه. میتونید از گردو خرد شده هم در این غذا استفاده کنید. مرغ ترش با رب انار رو با برنج سرو میکنن. اضافه کردن کمی آبلیمو طعم ترشی بهتری بهش میده.
20. پیتزا مرغ و قارچ:
پیتزا مرغ و قارچ یک انتخاب عالی برای مهمونی های خودمونی و دورهمی هاست. خمیر پیتزا رو آماده کنید و روی اون سس گوجه فرنگی بمالید. مرغ پخته شده ریش ریش شده، قارچ ورقه ای، فلفل دلمه ای و ذرت رو روی خمیر پیتزا بریزید. پنیر پیتزا رو روی مواد بریزید و پیتزا رو داخل فر بپزید. میتونید از آویشن و فلفل قرمز هم برای طعم بهتر پیتزا استفاده کنید. پیتزا مرغ و قارچ رو با سس کچاپ یا سس مایونز سرو میکنن. از خمیر پیتزای خونگی هم میتونید استفاده کنید.
21. ساندویچ مرغ سرد:
ساندویچ مرغ سرد یه انتخاب سریع و سبک برای دورهمی های دوستانه است. مرغ پخته شده رو ریش ریش کنید و با سس مایونز، سس خردل، کرفس خرد شده، پیازچه خرد شده، نمک و فلفل مخلوط کنید. مواد ساندویچ رو بین دو تکه نون تست یا نون باگت بذارید. میتونید از کاهو، گوجه فرنگی و خیارشور هم در ساندویچ استفاده کنید. ساندویچ مرغ سرد رو به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی میشه سرو کرد. برای طعم بهتر میتونید از آبلیمو یا سرکه هم استفاده کنید. اضافه کردن کشمش و گردو هم طعم متفاوتی به ساندویچ میده.
22. پاستا با سس آلفردو و مرغ:
پاستا با سس آلفردو و مرغ یک غذای ایتالیایی خوشمزه و پرطرفداره. پاستا رو طبق دستور روی بسته بپزید. مرغ رو به صورت تکه های کوچک خرد کنید و با سیر تفت بدید. برای تهیه سس آلفردو، کره رو آب کنید و خامه رو بهش اضافه کنید. بعد پنیر پارمزان رنده شده، نمک و فلفل رو اضافه کنید و هم بزنید تا سس غلیظ بشه. پاستا رو به سس آلفردو اضافه کنید و با مرغ مخلوط کنید. پاستا با سس آلفردو و مرغ رو با پنیر پارمزان رنده شده و جعفری خرد شده سرو میکنن. میتونید از قارچ هم در این غذا استفاده کنید. نوع پاستا رو بر اساس سلیقه تون انتخاب کنید.
23. استروگانف مرغ:
استروگانف مرغ یه غذای روسی خوشمزه و مجلسیه. مرغ رو به صورت نواری خرد کنید و با پیاز تفت بدید. قارچ رو ورقه ای خرد کنید و به مرغ اضافه کنید. آرد رو اضافه کنید و تفت بدید تا بوی خامی آرد گرفته بشه. آب مرغ یا شیر رو اضافه کنید و هم بزنید تا سس غلیظ بشه. خامه ترش رو اضافه کنید و نمک و فلفل رو بهش بزنید. استروگانف مرغ رو با سیب زمینی سرخ کرده یا پوره سیب زمینی سرو میکنن. میتونید از جعفری خرد شده برای تزیین استفاده کنید.
24. خورشت داوود پاشا با مرغ:
خورشت داوود پاشا با مرغ یک ایده متفاوت و خوشمزه برای یک خورشت ایرانیه. مرغ چرخ کرده رو با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و ادویه های دلخواه مخلوط کنید و به صورت کوفته های کوچک درست کنید. کوفته ها رو سرخ کنید. پیاز داغ درست کنید و رب گوجه فرنگی و نعناع خشک رو بهش اضافه کنید. آب انار یا رب انار رو اضافه کنید و اجازه بدید تا سس غلیظ بشه. کوفته ها رو به سس اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید تا سس به خورد کوفته ها بره. خورشت داوود پاشا رو با برنج سرو میکنن.
25. تاس کباب مرغ:
تاس کباب مرغ یک غذای سنتی و خوشمزه است که میتونید برای مهمونی های خانوادگی درست کنید. مرغ رو به صورت تکه های کوچک خرد کنید و با پیاز، سیب زمینی، هویج، به و آلو بخارا لایه لایه داخل قابلمه بچینید. نمک، فلفل، زردچوبه و کمی آب به قابلمه اضافه کنید. با حرارت ملایم بپزید تا تمام مواد کاملا پخته بشن. میتونید از گوجه فرنگی هم در تاس کباب استفاده کنید. تاس کباب رو با نون سرو میکنن.
26. پیتزا رول مرغ:
پیتزا رول مرغ یک پیش غذای شیک و خوشمزه برای مهمونی هاست. خمیر پیتزا رو باز کنید و روی اون سس گوجه فرنگی بمالید. مرغ پخته شده ریش ریش شده، قارچ ورقه ای، فلفل دلمه ای و پنیر پیتزا رو روی خمیر پیتزا بریزید. خمیر پیتزا رو رول کنید و به قطعات کوچک برش بزنید. پیتزا رول ها رو داخل فر بپزید تا طلایی بشن. پیتزا رول مرغ رو با سس کچاپ یا سس مایونز سرو میکنن. میتونید قبل از پخت روی رول ها کمی کنجد بپاشید.






